Hermelínová pomazánka s majonézou

Suroviny

hermelín

120 g

trojúhelníček taveného sýra

2 ks

měkký salám

100 g

majonéza nebo bílý jogurt

1 PL

vejce

2 ks

sůl, pepř

dle chuti

cibule

1 ks

hořčice

dle chuti

caynský pepř

1 špetka

bazalka

dle chuti

Postup přípravy:

Přípravu začneme uvařením vajíček natvrdo. Po vychladnutí vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle. Dále si nadrobno nakrájíme cibuli a salám. Nastrouhaný hermelín smícháme s vajíčky, cibulí, taveným sýrem a salámem. Pomazánku můžeme mírně osolit, ochutit pepřem, případně bazalkou nebo jiným kořením, třeba i sušeným. Pomazánku natíráme na chléb, veku nebo celozrnné pečivo. Hodí se i na jednohubky nebo jako podklad na chlebíčky. Namazanou pomazánku můžeme ozdobit plátkem rajčete, papriky, sladkokyselé nebo čerstvé okurky. Pro efekt ještě můžete hotové chlebíčky či jednohubky posypat petrželkou nebo pažitkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist