Hanácké koblihy s marmeládou

Suroviny

mléka
300 ml
cukru
50 g
hladké mouky
600 g
soli
1 špetka
žloutky
3 ks
rozpuštěného másla
50 g
rumu
1 PL
čerstvých kvasnic
30 g
meruňková marmeláda
tuk na smažení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, klasicky v míse nebo v domácí pekárně. Necháme nakynout. Vykynuté těsto rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku marmelády, okraj kolečka potřeme lehce vodou a přikryjeme prázdným kolečkem. Okraje pevně přitiskneme. Takto naplněné koblihy necháme ještě nakynout a pak usmažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky. Před podáváním pocukrujeme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2011 9:08| autor: 1992yogi1992

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist