Grilovaný losos se zeleninou a petrželkou

Suroviny

filet z lososa
400 g
jarní cibulka
4 ks
cherry rajčata
8 ks
cuketa
1 ks
žlutá paprika
1 ks
malé brambory
300 g
petrželka
1 svazek
olivový olej
2 PL
sůl, pepř
citron
1/2 ks
červená paprika
1 ks

Postup přípravy:

Filety z lososa opláchneme, osušíme a dáme na grilovací pánev s rozpáleným olivovým olejem. Filátka dáváme kůží dolů.

Opečeme z každé strany jen jednou. Ryba se velmi snadno rozpadá.

Hotové filety vyjmeme a zlehka je opepříme a osolíme. Na závěr pokapeme citronem.

Pak si připravíme zeleninu. Všechnu opláchneme a nakrájíme na větší kousky, aby nepropadly mřížkou grilu. Zeleninu můžeme pokapat olivovým olejem. Pečeme ji asi 10 minut.

Jako příloha se hodí vařené brambory, které před podáváním promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist