Gratinovaný květák se sýrem

Suroviny

květák
1-2 ks
niva
100 g
tvrdý tučný sýr
100 g
hladká mouka
150 g
olej nebo hrudka másla
voda
bílý pepř mletý
provensálské koření

Postup přípravy:

Rozebraný květák na růžičky dáme do studené osolené vody s trochou kmínu. Přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Scedíme.  Připravíme do zapékací mísy nebo do zapékacích misek. Z oleje, mouky a vody připravíme hustší bešamelovou omáčku, přidáme koření, necháme 10min vařit. Po odstavení přidáme do omáčky část z nastrouhaných sýrů. Omáčkou zalijeme květák a posypeme zbylým sýrem. Dáme zapéct.

Pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Bešamelová omáčka:Na rozpáleném oleji upražíme mouku.Když nám mouka začne zlátnou přelijeme ji za stálého míchání studeným vývarem nebo vodou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist