FRITOVÁNÍ MÁ SVÉ KLADY, PROTO SE NAUČME ZNÁT 10 ZÁSAD SPRÁVNÉHO FRITOVÁNÍ

Také patří hranolky k nejoblíbenějším jídlům vaší rodiny Není divu. Nejen že všem dobře chutnají, ale předsmažené se také rychle připravují. Při správném fritování si navíc zachovají řadu důležitých vitamínů. Odborníci ze společnosti Farm Frites sestavili desatero správného fritování tak, aby byly vaše hranolky vždy chutné, křupavé a kvalitní.

1.Při smažení hranolků nebo jiných předsmažených bramborových výrobků použijte dostatečné množství oleje. Ideální poměr je 10 jednotek tuku na 1 jednotku hranolků.
2.Do fritézy vkládejte pouze zmrazené hranolky, které absorbují během přípravy méně tuku, a tak jsou křupavější a lépe chutnají.
3.Hranolky smažte vždy pouze jednou, napodruhé absorbují tuk a nejsou křupavé.

4. Dodržujte dobu fritování uvedenou na obalu.
5. Fritujte při teplotě 175 °C. Během přípravy několikrát protřepte košík, aby byly všechny hranolky rovnoměrně propečené. Vždy dodržujte instrukce o teplotě a době přípravy uvedené v návodu k přípravě na obalu výrobku.
6. Připravujete-li větší množství hranolek, mezi jednotlivými várkami nevypínejte fritézu. Pouze snižte teplotu na 150°C.
7. Pravidelně vyměňujte olej ve fritéze.
8. Nefritujte hranolky v tuku, který jste předtím použili k přípravě jiných pokrmů, např. ryby nebo hamburgerů.
9. Když jsou hranolky usmažené, otřepejte jemně z košíku olej.
10. Hotové hranolky podávejte ihned, ideálně nesolené tak, aby si každý přidal sůl podle vlastní chuti.

Kvalitní značkové hranolky firmy Farm Frites obsahují mnohem menší množství vodu než méně kvalitní, levné hranolky. Proto lépe chutnají, jsou křupavější, chutnější, neztrácejí při přípravě na objemu a absorbují mnohem méně oleje při fritování. Vyzkoušejte originální vlnkové hranolky, které také krásně vypadají.

Dana Jedličková

29.9.2004 12:00| autor: Markéta Dušková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist