Darování vajíček – máte zkušenost?

Femina.cz > Fóra > Rodina a děti > Darování vajíček – máte zkušenost?

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel k kristyna0898 a poslední změna proběhla před 3 měsíci.

• Autor
    l
    leona865
    Účastník

Co se týče zkušeností, je to proces, který zahrnuje lékařské vyšetření a hormonální stimulaci k tomu, aby byly vajíčka zralá pro odběr. Kromě samotného darování je důležité se poradit s klinikou, která provádí IVF, protože každá má svoje specifika. Některé kliniky mají skvélé programy a podpůrné služby pro dárce vajíček. Také je dobré být informována o právních a etických aspektech darování. Pokud se rozhodneš, určitě to může být krásná a obohacující zkušenost pro tebe i pro ty, kterým pomůžeš.

k
      kristyna0898
      Účastník

Souhlasím, že je důležité mít dobré informace o celém procesu, ať už jde o lékařské vyšetření nebo právní stránku věci. Co se týče kliniky ve Zlíně, můžu ji rozhodně doporučit. Měli jsme s partnerem skvělou zkušenost, personál byl opravdu příjemný a profesionální. Prostředí bylo velmi pohodlné a příjemné, což hodně pomáhá, protože celkový proces může být náročný. Navíc, pokud jde o odměnu, ta je 33.000 Kč, což mi přišlo jako férová kompenzace za všechny náklady a námahu spojené s darováním. Celkově byla zkušenost opravdu pozitivní a byla jsem ráda, že jsme si vybrali tuto kliniku.

P
    Penny
    Účastník

Ahoj, rozumím tvému strachu. Tento syndrom je skutečně jedním z možných rizik spojených s aplikací hormonů při IVF, ale je důležité vědět, že v dnešní době se tomu věnuje velká pozornost a lékaři se snaží minimalizovat riziko 🙂 Je to stav, kdy vaječníky reagují na hormonální stimulaci přehnaně a mohou se zvětšit a způsobit bolest nebo jiné komplikace. Hele, ale pokud je IVF prováděno v kvalitní klinice, lékaři mají potřebné zkušenosti a postupy, jak tento riziko minimalizovat 🙂 Neboj, na IVF klinice Zlín jsou profíci, tam si tě pohlídají 🙂

e
    eva.zaleskA1
    Účastník

A je nějaké riziko toho hyperstimulačního syndromu, co může nastat ve spojení s aplikací hormonů? Docela z toho mám respekt.

m
    mishelka78
    Účastník

Za mě je to skvělá věc jak nějaké ženě pomoci mít vlastní miminko. 🙂 Jelikož sama dvě děti mám, tak jsem se dárkyní na klinice také stala a to hned 2x. 🙂 Celkový proces byl bezbolestný a bez nějakých komplikací, stejně tak jako odběr vajíček. Přístup všech byl na jedničku a do dnes na kliniku ráda vzpomínám a doporučuji.

E
    EvaJasan
    Účastník

Celý proces trvá asi cca 2 měsíce – nejprve vyplníte dotazník, pak Vás kontaktují, domluvíte si konzultaci, pokud máte výsledky v pořádku zahájí se stimulační cyklus a pak je darování v krátké anestezii. Více najdete na ivf-zlin.cz.

D
    Danka.m
    Účastník

<span style=“font-family: docs-Calibri; font-size: 15px; text-align: center; white-space: pre-wrap;“>Holky, taky mě to někdy napadne – napíšete co všechno to obnáší, jestli to bolí a jak dlouho celý proces trvá?</span>

E
    EvaJasan
    Účastník

Já jsem loni vajíčka darovala na klinice https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek Kliniku vřele doporučuji, mají moc hezký přístup, hezké zázemí a fakt se o mě krásně postarali.

K
    Květa B.
    Účastník

Zdravím všechny, uvažuju o tom, že bych darovala vajíčka někomu, kdo sám nemůže mít děti. Nemáte někdo s darováním zkušenost? Budu ráda za komentáře.

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist