Femina.cz > Fóra > Rodina a děti > darování vajíček
darování vajíček
Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel k kristyna0898 a poslední změna proběhla před 3 měsíci.
- AutorPříspěvky
- 17.2.2025 v 8:59#523240
Ahoj, u mě to byl kombinovaný důvod. Finanční kompenzace byla určitě jedním z faktorů, protože odměna 33.000 Kč na IVF klinice ve Zlíně mi přišla férová a pokryla náklady spojené s celým procesem. Ale zároveň jsem cítila, že je to něco, co může pomoct jiným lidem, a to mě k tomu vedlo také. Měla jsem pocit, že tímto způsobem můžu přispět k tomu, že se někomu splní sen o rodině. Byla to pro mě obohacující zkušenost, která měla jak praktický, tak i emocionální význam.
- 20.1.2025 v 11:04#522864
Ahoj, já to brala teda jako přivýdělek, protože jsem opravdu potřebovala peníze na studium a nechtěla jsem se zadlužit To, že to pomůže páru mít dítě, je pro mě fajn zpráva, ale asi to uplně není to hlavní.
Byla jsem na klinice IVF ve Zlíně, kde nabízí 33.000 Kč za darování vajíček. Všechno za mě proběhlo OK, takže mohu doporučit.
- 29.12.2024 v 16:52#522661
U mě to bylo spíš o pomoci někomu, kdo nemá jinou možnost mít děti, než o finanční kompenzaci. Samozřejmě, kompenzace je příjemná, ale hlavní motivací byla touha pomoci páru, který se nemůže dostat k vlastnímu dítěti. Byla to pro mě způsob, jak udělat něco opravdu dobrého a nezištného. Když jsem viděla, jak těžké to pro někoho může být, bylo mi jasné, že bych mohla být součástí něčeho tak důležitého 🙂
- 3.12.2024 v 21:01#522265
Zdravím, můžu se zeptat, jaké jsou pro darování podmínky? Vím, že je to určitě omezené věkem a samozřejmě je důležitý dobrý zdravotní stav a ještě něco dalšího? A co všechno se dělá za vyšetření, aby se zjistilo, jestli je žena vhodná dárkyně?
- 14.12.2024 v 10:16#522466
Ahojky, ty podmínky se můžou na každé klinice trochu lišit, ale obecně je to prakticky všude stejné. Já jsem byla taky na klinice IVF ve Zlíně, tak ti můžu přesně říct, jak to bylo tam. Věková hranice 18 – 33 let, BMI maximální hodnota 30, dobrý zdravotní stav (fyzický i psychický), žádná dědičná onemocnění v rodině a je fajn, když dárkyně nekouří a nepije nadměrně alkohol. Podstoupila jsem klasické gynekologické vyšetření, hormonální testy na ověření funkce vaječníků, genetické testy, aby se vyloučila ta genetická onemocnění a krevní testy na pohlavně přenosné choroby. Doporučuju si vybrat konkrétní kliniku a v případě, že by tě ještě něco zajímalo, kontaktovat rovnou je, případně se objednat na konzultaci, kde ti všechny dotazy zodpoví 🙂
- 30.11.2024 v 21:38#522227
Ahoj, v mém případě to nebylo o finanční kompenzaci, ale spíš o tom, že jsem chtěla pomoct párům, které se nemohou vlastními silami stát rodiči. Měla jsem možnost darovat vajíčka a pocit, že můžu někomu splnit tak důležitý sen, byl pro mě velmi silný. Samozřejmě, finanční odměna byla příjemná, ale hlavní motivací bylo právě to, že jsem chtěla někomu pomoci k dítěti, když já sama mám štěstí a děti už mám. Každý má k tomu samozřejmě jiný důvod, ale pro mě to byla spíš otázka osobní motivace a touhy pomoci. Jinak jsem taky byla na zlínské klinice a jen doporučuji.
- 14.7.2024 v 23:02#519260
Ahoj, budu mluvit upřímně. Byla jsem darovat vajíčka dost mladá a v té době pro mě ty peníze byly hlavní motivací ty peníze. Dneska ale, když už jsem starší a mám svou vlastní rodinu, tak se na to dívám úplně jinak a jsem moc ráda, že jsem do toho šla a snad někomu pomohla. Přijde mi, že se v dnešní době roztrhl pytel s těmi problémy s otěhotněním, mám kolem sebe víc kamarádek, kterým se nedaří, takže vidím, jak jsou z toho nešťastné 🙁 V takových chvílích si na to vždycky vzpomenu a představuju si, že jsem někomu pomohla a mám z toho dobrý pocit 🙂 Kdyby tě zajímalo víc, spíš nějaké praktické věci kolem toho, tak se podívej sem https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek. Na této klinice jsem tenkrát byla já a cítila jsem se tam moc příjemně, všechno to proběhlo v pohodě, nijak to nebolelo, neměla jsem žádné komplikace. Dneska už jsou naprostou špičkou ve svém oboru a ve srovnání s ostatními klinikami mají ten kompenzační program moc fajn, dávají teď za darování 33 000 Kč.
- 25.6.2024 v 19:20#519050
- AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.