Fazole zapečené s masovou směsí

fazole-s-masovou-smesi-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

bílá fazole
300 g
slanina
100 g
salám (nejlépe česnekový)
150 g
pečené maso (vepřové, drůbeží)
150 g
velké masité rajče (nebo 1 malý rajský protlak)
2 ks
cibule
1-2 ks
sádlo nebo olej
dle potřeby
česnek
1-3 stroužky
vývar (nejlépe z kostí, ale může být i z kostky)
dle chuti
strouhanka
2 PL
sůl, pepř
dle chuti
čerstvá bylinka (nebo hrst sušených) – tymián, bobkový list, saturejka, petrželka
1 svazeček

Postup přípravy:

Fazole namočte den předem do studené vody, aby nabobtnaly. Druhý den slijte vodu, doplňte čistou, do hrnce vhoďte 1 stroužek česneku a čerstvé bylinky převázané nití (sušené bylinky nasypte do plátěného sáčku nebo sáčku od rýže a převažte) a fazole uvařte téměř doměkka. Až ke konci vaření vodu osolte. Potom fazole slijte a nechte okapat. Slaninu, salám, maso a cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte. V kastrolu rozehřejte olej nebo sádlo a nasypte kostičky slaniny. Když se vyškvaří, přidejte nasekanou cibuli, prolisovaný zbylý česnek, slaninu, salám, maso a rajčata (nebo protlak) a dobře promíchejte. Pekáček či zapékací formu vymažte sádlem nebo olejem, urovnejte do něj ve vrstvách střídavě fazole a masovou směs, pokapejte vývarem a posypte strouhankou. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a zapékejte asi 25 minut, dokud není strouhanka zlatá a křupavá. Podávejte s hlávkovým salátem.

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist