Dýňová tortila s česnekem

Suroviny

kukuřičná mouka
300 g
voda
1 dcl
sůl
dýně
600 g
sójová omáčka
koření na čínu
instantní kukuřičná kaše
chilli pasta
kečup
prolisovaný česnek
2 stroužky
rajče
okurky
paprika
ledový salát

Postup přípravy:

Těsto na tortilu: 300 g kukuřičné mouky, 1 dcl vody, sůl

Dýňová náplň: 600 g dýně, sojová omáčka, koření na čínu, instantní kukuřičná kaše (nebo Solamyl či maizena), sůl

Na dohotovení: chilli pasta, kečup, 2 stroužky prolisovaného česneku, rajče, okurek, paprika, ledový salát     

Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi.

Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky.

Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist