Dýňová – Tekvicová polievka

Tekvicu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Opražíme cibuľu na oleji do sklovita, pridáme tekvicu a zemiaky a popražíme, prilejeme vývar a varíme asi 30 minút, kým nie sú tekvica a zemiaky mäkké. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme soľ, korenie, bazallku a smotanu a necháme ešte raz...

Diskuze

5 komentářů

    x
    xxkouckaxx

    o téhle polévce jsem už hodně slyšela , ale já z dýně nikdy nic nevařila !

    Viky17

    Přijela jsem ze Slovenska, kde mi dali dýnko neboli tekvicu a recept, zkoušela jsem ji vařit a vůbec jsem netušila jakou polévku to dělám, byla ppouze jíška s cibulkou okořeněná vegetou, postrouhaná tekvica, podlitá vodou a nakonec zjemnělá smetanou. Kamarád Juraj si vyžádal na talíři přisladit a okyselit octem. Polévka to byla vynikající, velmi jemná. Mám jednu tekvicu – tykev hoakido sebou doma v Česku, takže recept brzy s chutí zopakuji.

    j
    jijina

    z dýně jsem nedělala nikdy žádné jídlo, polévku bych zkusila, ale dýní je více druhů. Z jaké je to dýně?

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist