Dvoubarevná kolečka s marcipánem a džemem

Suroviny

světlého lineckého těsta
1 balíček
tmavého lineckého těsta
1 balíček
marcipánové hmoty
100 g
rumu
3 PL
brusinkové zavařeniny
75 g
tmavé čokoládové polevy
30 g

Postup přípravy:

Ze světlého i tmavého těsta vyválíme tenké hranolky o síle zhruba 1 cm. Složíme je střídavě do jednoho velkého válečku. Ten příčně nakrájíme na kolečka tak, aby se objevila šachovnice. Troubu zatím předehřejeme na 200 °C. Na plech položíme pečicí papír. Poklademe jej kolečky a pečeme přibližně 12 minut. Přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Z marcipánu smíchaného s rumem vyválíme proužek o šířce asi 2 cm. Polovinu koleček obtočíme marcipánovým proužkem, naplníme džemem a přikryjeme dalším kolečkem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist