Dušené ovoce s omáčkou z bílé čokolády

Suroviny

bílá čokoláda

100 g

jablečná šťáva

250 ml

vanilkového cukru

1 ČL

čerstvé meruňky nebo broskve

5 ks

zakysaná smetana

150 ml

pomerančová kůra

1 ČL

pomerančová šťáva

2 PL

Postup přípravy:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a odstavte. Meruňky (broskve) omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Jablečnou šťávu nalijte do kastrůlku, uveďte do varu, přidejte cukr a ovoce a asi 3 minuty při nízké teplotě poduste. Do rozpuštěné čokolády všlehejte zakysanou smetanu, až je omáčka hladká a nádobu vložte opět do vodní lázně. K čokoládě přimíchejte kůru a šťávu z dobře omytého pomeranče.  Z jablečné šťávy vyjměte ovoce a položte je na mísu (pokud se slupka odlepuje, meruňky oloupejte). Šťávu uveďte do varu a povařte 5 minut, až vznikne vláčný sirup. Ovoce v míse přelijte čokoládovou omáčkou a jablečným sirupem.

Tip: Pro dospělé přidejte k jablečné šťávě 2 lžíce brandy.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist