Dušené cukety s petrželkou

Suroviny

cuket
1 kg
másla
20 g
petrželky
1 hrst
citrónová šťáva
dle chuti
sůl
dle chuti
mletý pepř
dle chuti
cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané cukety nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát na cedníku, zatížené malým talířkem a závažím. Za půl hodiny je osušíme, vložíme na rozehřáté máslo a dusíme pod pokličkou až změknou. Okyselíme je, nepatrně osladíme, opepříme a posypeme usekanou petrželkou. Je to výborná a lehká příloha k pečenému masu.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2016 2:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist