Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme dozlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout.
Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme.
Na pánvi wok si rozpustíme cca 100g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou). Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme.