Dušená vepřová plec se žampiony

Suroviny

vepřová plec
1 kg
velká cibule
2 ks
malé žampiony
500 g
sůl, pepř
olivový olej
máslo
instantní jiška

Postup přípravy:

Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme dozlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout.

Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme.

Na pánvi wok si rozpustíme cca 100g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou). Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.7.2011 11:22| autor: Colombo65

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist