Dušená vepřová plec se žampiony

Suroviny

vepřová plec
1 kg
velká cibule
2 ks
malé žampiony
500 g
sůl, pepř
olivový olej
máslo
instantní jiška

Postup přípravy:

Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme dozlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout.

Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme.

Na pánvi wok si rozpustíme cca 100g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou). Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.7.2011 11:22| autor: Colombo65

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist