Dršťková polévka z kotrče

Suroviny

kotrč
500 g
máslo
2 PL
cibule (nakrájená)
1 ks
mletá sladká paprika
2 ČL
pálivá mletá paprika
masox
1 ks
hladká mouka
4 PL
sůl
pepř
majoránka
česnek
3 stroužky

Postup přípravy:

Na másle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kotrče. Přisypeme obě mleté papriky a pepř. Zalijeme vodou s masoxem. Vaříme do měkka. V trošce studené vody rozmícháme řádně mouku a vlijeme do polévky. Provaříme. Ke konci přidáme česnek, majoránku a případně osolíme a opepříme. (Majoránku dáváme až nakonec, dlouhým varem hořkne, a papriku nepřepálit!)

Jiný postup:

uvaříme ve vodě kotrč s masoxem. V kastrůlku na oleji osmahneme cibulku do sklovita, přidáme mouku a připravíme tzv. cibulovou jíšku (dorůžova), odstavíme, přidáme obě mleté papriky.
Přidáme do polévky, osolíme, opepříme. Provaříme. Ke konci ochutíme česnekem, majoránkou.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist