Dršťková polévka z kotrče

Suroviny

kotrč
500 g
máslo
2 PL
cibule (nakrájená)
1 ks
mletá sladká paprika
2 ČL
pálivá mletá paprika
masox
1 ks
hladká mouka
4 PL
sůl
pepř
majoránka
česnek
3 stroužky

Postup přípravy:

Na másle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kotrče. Přisypeme obě mleté papriky a pepř. Zalijeme vodou s masoxem. Vaříme do měkka. V trošce studené vody rozmícháme řádně mouku a vlijeme do polévky. Provaříme. Ke konci přidáme česnek, majoránku a případně osolíme a opepříme. (Majoránku dáváme až nakonec, dlouhým varem hořkne, a papriku nepřepálit!)

Jiný postup:

uvaříme ve vodě kotrč s masoxem. V kastrůlku na oleji osmahneme cibulku do sklovita, přidáme mouku a připravíme tzv. cibulovou jíšku (dorůžova), odstavíme, přidáme obě mleté papriky.
Přidáme do polévky, osolíme, opepříme. Provaříme. Ke konci ochutíme česnekem, majoránkou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist