Dort Raffaelo

Suroviny

vejce
5 ks
práškový cukr
150 g
prášek do pečiva
1 ks
mouka
100 g
šlehačka
3 ks
bílá čokoláda
2 ks
kokos
200 g
voda
1/2 dcl

Postup přípravy:

Na těsto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, prášek do pečiva, 100 g mouky, 1/2 dl vody

Na krém: 3 šlehačky, 2 bílé čokolády (cca 100 g), 200 g kokosu

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do dortové formy – okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme – nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme – mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.

Necháme vychladnout do druhého dne.

Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme.

Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme a posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist