Dort Raffaelo

Suroviny

vejce
5 ks
práškový cukr
150 g
prášek do pečiva
1 ks
mouka
100 g
šlehačka
3 ks
bílá čokoláda
2 ks
kokos
200 g
voda
1/2 dcl

Postup přípravy:

Na těsto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, prášek do pečiva, 100 g mouky, 1/2 dl vody

Na krém: 3 šlehačky, 2 bílé čokolády (cca 100 g), 200 g kokosu

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do dortové formy – okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme – nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme – mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.

Necháme vychladnout do druhého dne.

Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme.

Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme a posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist