Domažlický koláč s povidly, mákem a tvarohem

Suroviny

polohrubá mouka
500 g
sůl
1/2 ČL
hera
125 g
moučkový cukr
200 g
droždí
30 g
žloutek
3 ks
vanilkový cukr
2 balíček
rum
1 PL
vlažného mléko
2 dcl
mák
100 g
med
1 PL
cukr
2 PL
tvaroh
3 ks
vejce
2 ks

Postup přípravy:

Povidla: švestková povidla ochutíme rumem a skořicí, můžeme přisladit

Mák: 100 g máku, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr – mák svaříme s mlékem, medem a cukrem

Tvaroh: 3 tvarohy (1 z papíru tužší, 2 z kelímku), 2 vejce, 100 g moučkového cukru, rum – tvaroh smícháme s cukrem, žloutky a rumem a vmícháme sníh z bílků. Tvaroh nesmí být moc hustý
     

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady. Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist