Domácí vaječňák ze salka
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie Do mísy dáme žloutky a moučkový cukr a šleháme do pěny. Když je pěna hotová, postupně do ní přiléváme obě mléka a stále pomalu šlecháme. Nakonec přilijeme 250 ml rumu. Hotový vaječný koňak nalijeme do...
Není nad domáci koňak 🙂 Tohle nám vždycky dělávala babička, samozřejmě bez toho rumu 🙂 Je to mňam 😉
koňka se u nás bohužel odležet nestačí – vždy ho hned vypijem
To je dobré napsat, že je dobré vaječňák udělat v říjnu, aby se dobře uležel a recept zveřejnit v prosinci.
taky si ho jednou za rok uděláme potom sedíme u televize a popíjíme
Zrovna teď jsem hledala nějaký recept na tuto dobrotu. Určitě zkusím.
Tak nevím, jestli by nám od října do vánoc vydržel v lednici.
doma dělaný vaječňák je velká pochoutka , dělávám i bez alkoholu pro děti