noky.jpg

Domácí noky z vařených brambor

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme je vychladnout a pak je na jemno nastrouháme. Přidáme rozklepnuté vejce, sůl, hrubou mouku, smícháme a vypracujeme pevné těsto. Z těsta vykrajujeme menší noky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zvolna, až nám noky vyplavou...

Diskuze

8 komentářů

    p
    patricia077

    Mám ráda nočky se špenátem, smetanou a kuřecím masem,

    z
    Zuzana2403

    Stejné těsto, jako na bramborové knedlíky. Tzn., že jsou to malé bramborové knedlíčky.

    j
    jankac

    Noky z vařených brambor nevarím, ale asi vyskúšam.

    l
    ladouch

    Noky jsou moc dobrá příloha k masu i zelenině.

    l
    lucik21

    Takto udělané noky jsem jedla a jsou moc dobré

    b
    Bobina1

    Já je dělám se zelím.

    g
    glady

    noky dělávám často, jsou u nás oblíbenou přílohou….

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist