Domácí nakládaný hermelín s feferonkami

Suroviny

česnek

8-10 stroužků

bobkový list

3 ks

feferonka

3 ks

menší cibule

2 ks

hermelín (podle velikosti sklenice)

4-5 ks

olivový nebo slunečnicový olej

300 ml

černý pepř

10 kuliček

nové koření

5 kuliček

sůl, mletá sladká paprika

dle chuti

Postup přípravy:

Hermelíny podélně rozkrojíme a posypeme červenou paprikou. Připravíme si směs ze soli a česneku na potření vnitřku hermelínů. Smícháme s trochou oleje a potíráme. Do oddělených půlek naskládáme cibuli a feferonky, přiklopíme druhými polovinami sýrů. Neměly by se ve sklenici rozpojit, ale pokud se tak stane, nic se neděje. Takto připravené hermelíny vrstvíme do připravené sklenice, která je ze čtvrtiny vyplněná olejem a kořením. Postupně plníme a olej s kořením doléváme a hermelíny prokládáme dále i zbylou očištěnou cibulí na měsíčky nebo plátky a feferonkami. Není problém přidat i jiný druh sýru, např. Niva. Měkčí sýr do sebe ingredience lépe vtáhne, než např. tvrdý Eidam. Hermelíny musí být v oleji ponořené celé. Když sklenici uzavřeme, s obsahem protřepeme, ještě se udělá místo na dolití zbytku oleje s kořením. Pěkně promísíme, aby se jednotlivé ingredience vzájemně propojily. Také uniknou bublinky vzduchu. Hermelíny skladujeme na tmavém místě při pokojové teplotě asi 2 týdny. Sem tam s nimi zatřepeme a vrátíme na místo. Pokud jsou uzrálé a chutnají, dáme je po této době do lednice. Výtečně chutnají s čerstvým chlebem, ale i jako příloha ke grilovaným pokrmům. S pivem mají podobnou úlohu jako utopenci.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist