Domácí mortadela z bůčku s česnekem

Suroviny

libovější bůček

1 kg

vejce

5 ks

česnek

3 stroužky

sůl

1,5 ČL

vegeta speciál

1 ČL

mletý pepř

1 ČL

muškátový oříšek

1 špetka

sladká mletá paprika

1 špetka

Postup přípravy:

Bůček dvakrát pomeleme spolu s česnekem. Do masa důkladně zapracujeme koření, vejce a sůl. Směs napěchujeme do fólie na tlačenku, oba konce zavážeme provázkem a v lednici necháme 24 hodin odležet. Druhý den připravenou mortadelu pozvolna vaříme 90 minut, občas opatrně obrátíme. Z vody vytažený váleček na několika místech propíchneme, aby vytekla přebytečná voda, téměř vychladlou mortadelu pak obalíme ve sladké paprice. Hotovou bůčkovou mortadelu servírujeme nakrájenou na plátky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist