Domácí medové perníčky

Suroviny

med
180 g
hera
50 g
cukr moučka
150 g
žloutky
2 ks
hladká mouka
350 g
perníkové koření
1 PL
rum
1 PL
kakao
1 PL
soda
1 ČL
bílek
1 ks

Postup přípravy:

NA POLEVU: 1 bílek, 150 g cukru moučky

Utřeme tuk, cukr a žloutky. Přidáme rozehřátý med, rum a koření. Po chvíli přisypeme mouku, do které prosejeme kakao a sodu. Dobře promícháme, překryjeme mikrotenem a necháme v chladu den odležet.

 
Druhý den těsto trochu podsypeme a vyválíme na sílu stébla. Vykrajujeme tvary, které klademe na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. jestli nedrží tvar a roztékají se, vpracujeme ještě trochu mouky. Hned po vytažení pomažeme rozšlehaným vajíčkem, perníčky dostanou krásný lesk. Necháme je vydýchat a zdobíme až druhý den.
 
 
Připravíme polevu z bílku a cukru, který prosejeme pře husté sítko. Mícháme alespoň 20 minut, až je poleva pěkně hustá a neroztéká se. Podle potřeby přidáme cukr (záleží na velikosti bílku).

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist