Domácí medové perníčky

Suroviny

med
180 g
hera
50 g
cukr moučka
150 g
žloutky
2 ks
hladká mouka
350 g
perníkové koření
1 PL
rum
1 PL
kakao
1 PL
soda
1 ČL
bílek
1 ks

Postup přípravy:

NA POLEVU: 1 bílek, 150 g cukru moučky

Utřeme tuk, cukr a žloutky. Přidáme rozehřátý med, rum a koření. Po chvíli přisypeme mouku, do které prosejeme kakao a sodu. Dobře promícháme, překryjeme mikrotenem a necháme v chladu den odležet.

 
Druhý den těsto trochu podsypeme a vyválíme na sílu stébla. Vykrajujeme tvary, které klademe na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. jestli nedrží tvar a roztékají se, vpracujeme ještě trochu mouky. Hned po vytažení pomažeme rozšlehaným vajíčkem, perníčky dostanou krásný lesk. Necháme je vydýchat a zdobíme až druhý den.
 
 
Připravíme polevu z bílku a cukru, který prosejeme pře husté sítko. Mícháme alespoň 20 minut, až je poleva pěkně hustá a neroztéká se. Podle potřeby přidáme cukr (záleží na velikosti bílku).

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist