Domácí majonéza
Pečlivě vyšleháme žloutky, přidáme sůl a po kapkách za stálého míchání přidáváme i olivový olej a citrónovou šťávu. Touto majonézou poléváme salát těsně před podáváním.
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
2 hodiny středně těžké
Zapečený květák se šunkou v rajčatové omáčce
2 hodiny středně těžké
Pikantní těstovinový salát s masem
2 hodiny středně těžké
Luxusní vepřové řízky na calvadosu
2 hodiny středně těžké
2 hodiny středně těžké
1 hodina snadné
1 hodina snadné
2 hodiny středně těžké
Pečlivě vyšleháme žloutky, přidáme sůl a po kapkách za stálého míchání přidáváme i olivový olej a citrónovou šťávu. Touto majonézou poléváme salát těsně před podáváním.
není nad domácí majonézu, také dělávám
domácí majonézu jsem nikdy nezkoušela
Olivový olej nám nechutná, žádný, takže zkusím se slunečnicovým.
Do domácí majonézy nikdy nedávejte olivový olej, je to potom hořké a vůbec né dobré! Autor receptu to určitě v praxi nedělal, jinak by to věděl!
Dobrý tip.
Určitě tuto majonézu vyzkouším.
mám recept na majonézu bez žloutků a je moc dobrá