Domácí majonéza se žloutky
Majonéza je nevařená omáčka připravená z oleje, žloutků, octu a šťávy z citronu. K přípravě používáme mísu ze skla nebo porcelánu a dřevěnou vařečku. Při použití kovových pomůcek by se nám majonéza dobře nesmíchala. Majonéza z kukuřičného oleje je velmi lehká, ale s olivovým olejem je chutnější....
Zajímavý recept, zkusím ho a určitě to bude dobré.
Rád bych si ji udělal, ale ještě nikdy se mi to nepovedlo. Všichni se tváří, jak je to jednoduché, ale já šlehám půl hodiny a pořád je to tekuté. Přidal jsem olej a nic – prostě nehoustne… A to, co dělám špatně, mi nikdo neporadí… :(, jen všichni papouškují, jak je domácí lepší než koupená (strašný objev!)
Domácí majonéza je výborná, ale skutečně se musí dodržet všechny rady, jinak se nám nepovede.