Domácí kysané zelí ve sklenicích

Suroviny

nastrouhané zelí
20 kg
sůl
300 g
jemně nasekaná cibule
250 g
koprové semínko
1 ks
kmín
1 balení

Postup přípravy:

Připravíme si co největší nádobu, v níž budeme zelí šlapat či šťouchat, postupně vkládáme zelí, posypeme cibulí, průběžně solíme a přisypáváme kmín a koprové semínko, promícháme. Když jsme spotřebovali všechny suroviny můžeme šlapat či šťouchat pěstmi, ale šlapáním to jde lépe, šlapeme, dokud zelí nepustí dostatečné množství tekutiny, i při šlapání občas promícháme. Pak už jen plníme do vymytých sklenic, ve sklenicích upěchujeme cca 5 cm pod okraj a nad zelím by měla být šťáva. Uzavřeme víčky, ne úplně nadoraz! a postavíme na plech do teplé místnosti, zelí bude kvasit cca 5-6 týdnů, zprvu bude ze sklenic unikat šťáva. Když přestane šťáva vytékat, víčka dotáhneme, přemístíme do chladu a takto zelí vydrží celý rok až do další várky.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.11.2014 8:08| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist