Domácí karamelky

Suroviny

cukr krystal
230 ml
smetana ke šlehání
120 ml
máslo
5 PL
sůl
špetka

Postup přípravy:

Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni, občas cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli – cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce ztmavne, přilijeme smetanu, tu rozmícháme a nádobu pak ihned odstavíme z plotny. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2016 9:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist