Démonizované potraviny, které mohou být prospěšné
Vše o hubnutí
Jestliže patříte k lidem, kteří si úzkostlivě hlídají postavu a pečlivě sestavují zdravý jídelníček, určitě vás potěší, že si můžete občas zahřešit. Některé potraviny, tradičně považované za škodlivé, jsou totiž při mírné konzumaci velmi zdravé. Které to jsou?
Chleba že je významný zdroj bílkovin? To se musím fakt smát, chleba obsahuje bílkovin minimum a navíc velká část z nich je gluten (lepek), kterej akorát způsobuje spoustu problémů. Celozrnný chléb obsahuje vlákninu a vitamíny, ale rozhodně pečivo neni něco co by jsme potřebovali.
Lidi se ho naučily jíst pořád protože jim chutná a hlavně je levné, to je všechno.
pivo třeba ke gulášku….mňam….a pak mám hubnout….
Jsou jídla, ke kterým je pivo prostě nejlepší. A jednou za čas určitě prospěje, když má spoustu vitamínů a minerálů.
Já si myslím, že nejvíce „kynu“ z rohlíků (klasických tukových). A přitom je miluju, takže v obchodech je obcházím obloukem a snažím se je nejíst vůbec 🙂 A na chléb jsem nezanevřela úplně, ale snažím se ho jíst málo 🙂
Pěkný článek, ale uvítala bych víc potravin. Určitě to nejsou jediné nezdravé, které v omezeném množství neškodí.
myslím si, že pokud není potraviny zkažená, tak každá dává tělu něco potřebného, pokud se to konzumuje s rozumem
Musím říct že se řídím už delší dobu tímto článkem a prospívá mi to.
Musím říct že se řídím už delší dobu tímto článkem a prospívá mi to.
nic nového pod sluncem-stále tvrdím a myslím si,že je to pravda-že člověk by měl okusit všechno-samozřejmě s mírou-a čím pestřejší strava,tím lépe,a nakonec poznat co mu sedí….a někdy zhřešit???proč ne????
tak já mám zdůvodnění pro čokinu a táta pro pivečko – super
a te´d před chvílí jsem sežrala půl studentské pečetě…a světe div se…depku přes pokročilou hodinu nemám…
Tento článek se opravdu povedl, jsou to velmi užitečné rady.
Funguje to,ale nic by se nemělo přeháněť.
O tom chlebu jsem to vůbec nevěděla. Je to moc zajímavé.
Dnes již obecně známá fakta. A navíc – všeho s mírou.
i jíst se musí s rozumem,všeho moc škodí
velice zajímavý článek…
Když se to nepřehání, určitě to je zdravé a prospěšné a taky dobré.
Opět nic nového pod sluncem. V článku popsali věci již dávno známé. I když třeba u čokolády zapomněli upozornit, že též obsahuje velké množství hořčíku dobrého pra naše srdce a svaly. Taktéž pivo obsahuje velké množství hořčíku a navíc i fytoestrogeny tedy v podstatě rostlinné náhražky ženských hormonů…což je super zpráva pro ženy po přechodu 🙂 a gorší zpráva pro chlapi, jež se po několika letech nadměrného množství piva mění v ženy :-)) viz větší prsa a pod.