Cop s ořechovo-čokoládovou náplní

Suroviny

mléko

250 ml

droždí

40 g

polohrubá mouka

500 g

máslo

100 g

cukr

180-200 g

sůl

1 špetka

žloutky

3 ks

citrónová šťáva

1 PL

vejce

3 ks

mouka na vál

dle potřeby

tuk na vymazání plechu

dle potřeby

vejce na potření

dle potřeby

Postup přípravy:

Nádivka: 200 g nastrouhané čokolády, 80-100 g cukru, 3 vejce

Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zadělejte a nechte vzejít kvásek. Potom ho smíchejte s prosetou moukou, špetkou soli, vlažným máslem a žloutky. Nakonec do těsta zapracujte citrónovou šťávu, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Ořechy smíchejte s cukrem, čokoládou a vejci. Těsto rozdělte na 3 stejné díly. Každý vyválejte na podélný plát. Natřete třetinou nádivky a stočte do rolády. Potom upleťte cop, opatrně ho přendejte na vymazaný plech, nechte nakynout, potřete vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Cop upečte dozlatova, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist