Cop s ořechovo-čokoládovou náplní

Suroviny

mléko
250 ml
droždí
40 g
polohrubá mouka
500 g
máslo
100 g
cukr
180-200 g
sůl
1 špetka
žloutky
3 ks
citrónová šťáva
1 PL
vejce
3 ks
mouka na vál
dle potřeby
tuk na vymazání plechu
dle potřeby
vejce na potření
dle potřeby

Postup přípravy:

Nádivka: 200 g nastrouhané čokolády, 80-100 g cukru, 3 vejce

Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zadělejte a nechte vzejít kvásek. Potom ho smíchejte s prosetou moukou, špetkou soli, vlažným máslem a žloutky. Nakonec do těsta zapracujte citrónovou šťávu, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Ořechy smíchejte s cukrem, čokoládou a vejci. Těsto rozdělte na 3 stejné díly. Každý vyválejte na podélný plát. Natřete třetinou nádivky a stočte do rolády. Potom upleťte cop, opatrně ho přendejte na vymazaný plech, nechte nakynout, potřete vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Cop upečte dozlatova, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist