Čokopohár s avokádem

Suroviny

hořká čokoláda

200 g

zakysaná smetana

4 dcl

zralé avokádo

2 ks

limetková šťáva

2 PL

sůl

dle chuti

červený rybíz nebo jiné kyselejší ovoce

dle chuti

kousky čokolády na ozdobení

dle chuti

Postup přípravy:

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme do ní po částech dvě třetiny smetany, která by měla mít teplotu asi 25 °C. Avokáda rozkrojíme podélně na poloviny a odstraníme z nich pecky. Lžící vydlabeme dužninu, vložíme ji do mixéru, přilijeme limetkovou štávu, lehce osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Opatrně ho nalijeme střídavě s čokoládovým krémem a zbylou smetanou do čtyř sklenic nebo pohárů tak, aby se jednotlivé vrstvy příliš nepromíchaly a ozdobíme drobným čerstvým ovocem a kousky čokolády.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 12:34| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist