Čokopohár s avokádem

Suroviny

hořká čokoláda

200 g

zakysaná smetana

4 dcl

zralé avokádo

2 ks

limetková šťáva

2 PL

sůl

dle chuti

červený rybíz nebo jiné kyselejší ovoce

dle chuti

kousky čokolády na ozdobení

dle chuti

Postup přípravy:

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme do ní po částech dvě třetiny smetany, která by měla mít teplotu asi 25 °C. Avokáda rozkrojíme podélně na poloviny a odstraníme z nich pecky. Lžící vydlabeme dužninu, vložíme ji do mixéru, přilijeme limetkovou štávu, lehce osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Opatrně ho nalijeme střídavě s čokoládovým krémem a zbylou smetanou do čtyř sklenic nebo pohárů tak, aby se jednotlivé vrstvy příliš nepromíchaly a ozdobíme drobným čerstvým ovocem a kousky čokolády.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 5x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 12:34| autor: redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist