Čokopohár s avokádem

Suroviny

hořká čokoláda
200 g
zakysaná smetana
4 dcl
zralé avokádo
2 ks
limetková šťáva
2 PL
sůl
dle chuti
červený rybíz nebo jiné kyselejší ovoce
dle chuti
kousky čokolády na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme do ní po částech dvě třetiny smetany, která by měla mít teplotu asi 25 °C. Avokáda rozkrojíme podélně na poloviny a odstraníme z nich pecky. Lžící vydlabeme dužninu, vložíme ji do mixéru, přilijeme limetkovou štávu, lehce osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Opatrně ho nalijeme střídavě s čokoládovým krémem a zbylou smetanou do čtyř sklenic nebo pohárů tak, aby se jednotlivé vrstvy příliš nepromíchaly a ozdobíme drobným čerstvým ovocem a kousky čokolády.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 12:34| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist