Čokoládový moučník s malinovou omáčkou

Suroviny

máslo
30 g
cukr
70 g
vejce
2 ks
hořká čokoláda
70 g
hladká mouka
25 g
malina
250 g
cukr moučka
50 g
voda
50-80 ml
šťáva z citronů
1/2

Postup přípravy:

1. Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny a postupně zašleháme vejce a nakonec rozpuštěnou vlažnou čokoládu.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

2. Do našlehané hmoty vmícháme prosátou hladkou mouku.

3. Formičky o objemu 100ml a průměru 8 cm vylijeme rozpuštěným máslem a naplníme do tří čtvrtin těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 10 minut.

4. Ještě teplé dortíky vyklopíme z formiček a podáváme s malinovou omáčkou.

5. V kastrůlku krátce povaříme maliny s cukrem, přidáme trochu vody a dochutíme citronovou šťávou.

6. Část malin odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto a prohřejeme se zbylými malinami, které vrátíme do omáčky.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2011 9:32| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist