Čokoládový krém s rumem a ovocem

Suroviny

vejce

3 ks

rumu

2 PL

hořké čokolády

100 g

másla

50 g

smetany ke šlehání

100 g

instantní kávy

1 ČL

ovoce

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud pěna nezhoustne. Rozlámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme na vodní lázni a vmícháme do ní instantní kávu s rumem a máslem.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vzniklý krém smícháme se žloutkovou hmotou a odložíme do chladu. Odděleně vyšleháme z bílků tuhý sníh a smetanu. Obojí vmícháme do čokoládového krému a vložíme opět do ledničky. Podáváme se zmrzlými jahodami nebo s čerstvým ovocem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2011 10:37| autor: elienka18

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist