Čokoládový krém s rumem a ovocem

Suroviny

vejce
3 ks
rumu
2 PL
hořké čokolády
100 g
másla
50 g
smetany ke šlehání
100 g
instantní kávy
1 ČL
ovoce

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud pěna nezhoustne. Rozlámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme na vodní lázni a vmícháme do ní instantní kávu s rumem a máslem.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vzniklý krém smícháme se žloutkovou hmotou a odložíme do chladu. Odděleně vyšleháme z bílků tuhý sníh a smetanu. Obojí vmícháme do čokoládového krému a vložíme opět do ledničky. Podáváme se zmrzlými jahodami nebo s čerstvým ovocem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2011 10:37| autor: elienka18

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist