Čokoládový krém s rumem a ovocem

Suroviny

vejce

3 ks

rumu

2 PL

hořké čokolády

100 g

másla

50 g

smetany ke šlehání

100 g

instantní kávy

1 ČL

ovoce

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud pěna nezhoustne. Rozlámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme na vodní lázni a vmícháme do ní instantní kávu s rumem a máslem.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vzniklý krém smícháme se žloutkovou hmotou a odložíme do chladu. Odděleně vyšleháme z bílků tuhý sníh a smetanu. Obojí vmícháme do čokoládového krému a vložíme opět do ledničky. Podáváme se zmrzlými jahodami nebo s čerstvým ovocem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2011 10:37| autor: elienka18

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist