Čokoládový ježek s mandlemi

Suroviny

vejce

3 ks

cukr

17,5 dkg

rum

3 PL

vanilkový cukr

1 balíček

sůl

1 špetka

polohrubá mouka

20 dkg

měkké máslo

15 dkg

žloutek

3 ks

kakao

3 PL

moučkový cukr

3 PL

půlené mandle

5 dkg

čokoládová poleva

10 dkg

Postup přípravy:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj 10 dkg cukru. Utřeme 3 žloutky, 7,5 dkg cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a prosátou mouku. Těsto pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě, po upečení necháme vychladnout a pak nařežeme na vodorovné pláty. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme špetku soli a kakao. Hotovým krémem potřeme pláty a „ježka“ opět sestavíme. Hotovou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Do „ježka“ zapíchneme rozpůlené mandle a zalijeme čokoládovou polevou. Pokud nemáme formu „ježka“, použijte dortovou formu a piškotové těsto přiřízneme do tvaru „ježka“.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.10.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist