Čočka s bylinkami a hořčicí

Suroviny

vařené červené čočky

200 g

směsi bylin (třeba šťovíku, bršlice kozí nohy, kerblíku, kozlíčku polníčku)

200 g

vinného octa

40 ml

olivového oleje

100 ml

mletého římského kmínu

1 ČL

dijonské hořčice

1/2 ČL

sůl

Postup přípravy:

Čočku uvařte do měkka. Červená čočka je loupaná, proto se nemusí namáčet a stačí jí 10 minut varu. Uvařenou čočku slijte přes cedník a odložte do misky, než připravíte zálivku. Ocet smíchejte s hořčicí, kořením a solí, přilijte olej a metličkou vyšlehejte hladkou zálivku. Nalijte na ještě teplou čočku a opatrně promíchejte. Snažte se, aby se vám čočka nerozpadala pod rukama, nebo čímkoliv jiným, čím mícháte salát. Nechte vychladnout, než budete přidávat zelené byliny. Býlí dobře omyjte a nasekejte na větší kousky. Šetrně promíchejte s vychladlou čočkou. Čerstvé křehké byliny by neměly přijít do teplé čočky, aby nezavadly a zůstaly svěží. Po libosti dozdobte sedmikráskami, květy jabloní, snítkami pampelišek. Podávejte s uzeným masem, sázeným vejcem nebo jen tak jako veganskou přesnídávku.

Tipy a triky:
Červená čočka je navýsost sympatická surovina. Uvaří se rychleji, než nakrájíte ostatní suroviny. Společnost nejrůznějšího lupení přijímá s vděčnou velkorysostí.

Zdroj: vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 12:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist