Čočka na kyselo
Propranou čočku necháme odstát alespoň na hodinu ve studené vodě. V té samé vodě, kterou ale osolíme, čočku uvaříme doměkka. Poté na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme dozlatova cibulku, zaprášíme moukou, přidáme ocet a zalijeme trochou vody. Chvíli povaříme a přidáme do...
to je klasika, děláme to dost často, super
mnam !! tohle mam moc rada.
Čočka na kyselo patří k našim oblíbeným jídlům, hlavně s uzeným masem.
klasika která nikdy nezklame, navíc čočka je zdraví prospěšná
Čočka na kyselo – tohle jídlo já prostě miluji , s čerstvým chlebíčkem nemá chybu !
Čočku i čočkovou polívku děláme, máme ji rádi.
Naprostá klasika. Mám ráda čočku na kyselo, klidne jen tak s chlebem 🙂
Jak dělám doma čočku taky ji děláme hodně kyselou, máme to tak rádi:)