1456992961484120716

Co se skrývá za flavor – čajovým aroma Ochutnejte šampaňské mezi čaji…

prevence

V horských oblastech jižní Číny, rostou čajové keře se stříbrno-bílým chmýřím. Ještě neotevřené lístky poupat se sbírají, suší a louhují do lahodného elixíru, které provází legendy. Bílý čaj je totiž považován za specialitu a výjimečnou složku mezi čaji. Má...

Diskuze

2 komentáře

    x
    xxkouckaxx

    čaje miluji , ale žádný z těchto jsem ještě neochutnala !

    Čajíčkář

    Označení BÍLÝ čaj vůbec nesouvisí se stříbřitým ochmýřením, ale se způsobem zpracování čajových lístků. Taktéž na keřích neroste žádné chmýří jako takové, ale jsou ochmýřeny vrcholové, ještě nerozvinuté pupeny čajových lístků (tipsy). BÍLÝ čaj nízké kvality může bsahovat plně rozvinuté lístky (druhé, třetí, atd. odshora) a minimum (nebo žádné) stříbřité tipsy. Naopak tipsy se mohou vyskytovat klidně i v čaji černém. Většinou však v bílém, žlutém a zeleném (nej)vyšší třídy (opět názvy nesouvisí s barvou, ale způsobem zpracování). A taky v čajích Pu-Erh.

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist