552f5274af5b7.jpg

Po konzervované zelenině možná už příště ruku nevztáhnete, budete-li vědět, že může obsahovat těžké kovy, tedy například olovo, rtuť či hliník. Obzvláště nebezpečné jsou podle odborníků na výživu potraviny kyselé, jež kovy lépe vážou, tedy pozor například na rybičky v tomatě či konzervovaná rajčata. Co se ovoce a zeleniny týče, nejlepší jsou samozřejmě čerstvé kusy. Daleko lepší volbou než zelenina konzervovaná je zelenina mražená, jen by měla být organická, abyste měla záruku, že se někde před zmrazením delší dobu nepovalovala.

Zdroj: archiv redakce

1 / 5

Po konzervované zelenině možná už příště ruku nevztáhnete, budete-li vědět, že může obsahovat těžké kovy, tedy například olovo, rtuť či hliník. Obzvláště nebezpečné jsou podle odborníků na výživu potraviny kyselé, jež kovy lépe vážou, tedy pozor například na rybičky v tomatě či konzervovaná rajčata. Co se ovoce a zeleniny týče, nejlepší jsou samozřejmě čerstvé kusy. Daleko lepší volbou než zelenina konzervovaná je zelenina mražená, jen by měla být organická, abyste měla záruku, že se někde před zmrazením delší dobu nepovalovala.

Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist