Cholesterol

Cholesterol je zajímavá látka lidského organismu, ale nikdy jsem pořádně nevěděla, jaká jsou jeho pro a proti.

Co cholesterol vlastně zač

Jde je látka podobná tuku, která je součástí lidského těla. Organismus si jej sám tvoří, ale také se do něj dostává z živočišných zdrojů. Jisté množství cholesterolu tělo potřebuje k udržení buněčných membrán, ale pokud je ho příliš, dojde k ucpání cév. Vysoký cholesterol tedy může způsobit i srdeční infarkt nebo i mrtvici.

Jak udržet cholesterol na uzdě

Rozhodně jako u všech zdravotních potíží je nejdůležitější prevence. Hladinu ovlivňují genetické predispozice, které ovlivnit nelze. O to více je důležitý zdravý životní styl, především správný jídelníček (Jezte libové maso, mořské ryby, nízkotučné výrobky, ovoce, luštěniny, celozrnné pečivo. Vynechejte máslo či smetanu, vaječný žloutek, vnitřnosti, korýše a měkkýše. Raději maso duste a grilujte bez tuku a zapomeňte na smažení.).

10.5.2007 12:05| autor: Zuzka

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist