České Tiramisu s mandlovým likérem

Suroviny

smetana ke šlehání
2 ks
pomazánkové máslo bez příchuti
2 ks
cukrářské piškoty
1 balení
cukr
5-6 PL
mandlový likér
3 PL
instantní káva
2-3 ČL
kakao

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Instantní kafe zalijeme 150 ml horké vody a přidáme likér. Smetanu s cukrem šleháme dokud nezhoustne, pak smícháme s pomazánkovým máslem a vytvoříme krém. Cukrářské piškoty necháme nasáknout kávou s likérem, ne úplně do rozmočení. Formu (30 x 20 cm), pro snadnější vyjmutí můžeme vyložit potravinovou fólií, začneme vykládat nasáklými piškoty. 1. vrstu piškotů překryjeme polovinou krému a poté klademe další vrstvu piškotů a opět překryjeme krémem. Tiramisu dáme do lednice přes noc odstát. Po vyjmutí moučníku z formy posypeme povrch kakaem.
Dobrou chuť

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2011 11:53| autor: dexka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist