Celerové smaženky s uzeninou
Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa do poloměkka. Vychladlý nakrájíme na 1/2 cm plátky, potřeme kečupem, z obou stran přitiskneme plátek uzeniny (šunka, šunkový salám…), případně zařízneme podle tvaru celeru, obalíme v trojobalu a usmažíme.
Zajímavý recept. Určitě ho vyzkouším a třeba i zařadím do našeho jídelníčku.
Celerové smaženky podáváme s bramborovou kaší a syrovou zeleninou – to bude bašta
až narazím na pěkný velký celer , tak to vyzkouším !
celer je zdravý, ale většinou ho dávám jen do polévky, tak zkusím smaženky
Smažený celer jsem si kdysi dávala moc ráda k obědu – ještě před revolucí v jídelně Jitřenka, stával 5,50Kč a byl s bramborem a tatarkou, moc mi to chutnalo, to jsem ještě nevěděla, že by to mohlo být vegetariánské jídlo.
musím přiznat , že tu chuť si vůbec neumím představit , ale nemusí to být špatné