Capirotada – Mexická velikonoční žemlovka

Suroviny

světlá bageta
1 ks
třtinový cukr
200 g
madle
75 g
čerstvé máslo
115 g
sherry brandy
3 ČL
skořice celá
1 ks
smetana ke šlehání
200 ml
sýr Krolewski 45%
115 g
voda
400 ml

Postup přípravy:

Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce zhruba 1 cm, tyto plátky lehce potřete z obou stran máslem a opečte z obou stran dohněda.

Cukr, skořici a vodu dejte do hrnce, zahřejte a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Po přivedení k varu zmírněte plamen a dále vařte čtvrt hodiny bez míchání. Poté vyndejte skořici a přimíchejte sherry.

Troubu si předehřejte na 180°C. Pekáč vymažte máslem a následně vyložte plátky bagety. Poté je posypejte mandlemi, hrozinkami a strouhaným sýrem Krolewski. Všechno zalijte připraveným sirupem a nechte nasáknout. Poté pečte 30 minut, kdy se Capirotada krásně zbarví do zlatohněda.

Poté, co dezert vytáhnete z trouby, jej nechte 5 minut odstát. Pokrm se podává studený a se servírováním si můžete vyhrát podle toho, na co máte zrovna chuť. Doporučujeme přidat zmrzlinu. Můžete ještě posypat mandlovými lupínky, přidat sušené ovoce, oříšky, zkrátka cokoliv, na co máte zrovna chuť!

Více receptů naleznete na www.syrnadzlato.cz.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2018 10:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist