Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce zhruba 1 cm, tyto plátky lehce potřete z obou stran máslem a opečte z obou stran dohněda.
Cukr, skořici a vodu dejte do hrnce, zahřejte a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Po přivedení k varu zmírněte plamen a dále vařte čtvrt hodiny bez míchání. Poté vyndejte skořici a přimíchejte sherry.
Troubu si předehřejte na 180°C. Pekáč vymažte máslem a následně vyložte plátky bagety. Poté je posypejte mandlemi, hrozinkami a strouhaným sýrem Krolewski. Všechno zalijte připraveným sirupem a nechte nasáknout. Poté pečte 30 minut, kdy se Capirotada krásně zbarví do zlatohněda.
Poté, co dezert vytáhnete z trouby, jej nechte 5 minut odstát. Pokrm se podává studený a se servírováním si můžete vyhrát podle toho, na co máte zrovna chuť. Doporučujeme přidat zmrzlinu. Můžete ještě posypat mandlovými lupínky, přidat sušené ovoce, oříšky, zkrátka cokoliv, na co máte zrovna chuť!