bylinky.jpg

Bylinky v kuchyni. Jak působí na naše zdraví?

Vše o zdraví

Možná si to ani neuvědomujeme, ale i petrželka, kterou přidáváme do polévky, se řadí mezi bylinky. Letní měsíce nám přinášejí velký výběr čerstvých bylinek a bylo by na škodu jich nevyužít. Mají nám totiž hodně, co nabídnout.

Diskuze

7 komentářů

    j
    JanaJanska

    Libeček přidávám do vody k vařícím se bramborám-vezmou výbornou chuť, už ho mám nasekaný a zmrazený na zimu. Majoránku, petržel-kudrnku a kopr mám letos poprve v širokém kbelíku(na záhonu mi je na jaře 2x po vysetí sežrali slimáci. Odkvetlé stonky řepíku, levanduli si suším do suchých vazeb. Co nejvíc miluji je rozmarýn. Ten dávám do masa, na rýži i brambory. To všechno a více si usuším a  vytvořím si do kuchyně na zimu dekoraci do košíku,takovou kytici jenom z bylinek.

    l
    lidka2

    Chtěla bych mít bylinkovou zahrádku a čerstvé bylinky po celý rok…

    x
    xxkouckaxx

    petrželka kadeřávka a pažitka – to my milujeme

    v
    vodnar

    Ve výčtu letních bylinek jste zapomněli na libeček, neumím si bez něj představit nejednu polévku ( kromě rajčatové veškeré vývary ).Také čerstvý kopr je výborný do salátů, mletých mas i na posypání brambor, zkuste!

    l
    lucik21

    čerstvé bylinky jsou na jídlo moc dobré

    p
    pepina

    Bylinky využíváme hodně jak v kuchyni,tak ještě více na různé zdravotní neduhy. Zrovna jmenovaná šalvěj je bylinka na mnoho zdravotních potíží.

    g
    glady

    bylinky v kuchyni používám velmi často,hlavně kvůli vzhledu jídla a jeho chuti…..

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist