Bůčková pomazánka s česnekem

Suroviny

libový bůček

1 kg

cibule

1-3 ks

česnek (dle chuti)

4 stroužky

sůl, pepř černý mletý

dle chuti

kyselá okurka

3 ks

paprika

1 ks

hořčice plnotučná

1 PL

Postup přípravy:

Bůček zbavíme kůže, prosolíme a vložíme do pekáče, doporučuje se i pokmínování. Mírně podlijeme vodou a posypeme nahrubo nakrájeným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Zbytek cibule dáme vedle bůčku do pekáče. Cibulí se nic nezkazí, zde naopak, čím více, tím lépe. Bůček v troubě upečeme, necháme trochu vychladnout, vykostíme, pokud je potřeba. Bůček nakrájíme na kousky a semeleme i s veškerou cibulí a šťávou. Můžeme přidat čerstvě na hrubo nakrájenou cibuli, okurky a papriku. Podle chuti dochutíme utřeným česnekem‚ solí‚ pepřem a přidáme třeba lžíci hořčice. Vše náležitě promícháme. Necháme vychladnout v ledničce.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist