Brambory se salámem a sýrem

Suroviny

brambory

700 g

měkký salám (plátky)

300 g

nastrouhaný eidam

100 g

cibule

1 ks

smetana

1,5 dcl

olej

2 PL

strouhaný muškátový oříšek

dle chuti

sůl, mletý pepř

dle chuti

olej na vymazání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 – 4 minuty. Pak bramborové plátky slijeme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a necháme ji zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme povařené plátky brambor, opatrně promícháme a odstavíme z ohně. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Do olejem vymazané nákypové formy nebo pekáčku rozložíme asi dvoucentimetrovou vrstvu brambor a rozložíme na ni plátky salámu. Zalijeme je smetanovou směsí, přidáme další vrstvu brambor a salámu, opět zalijeme smetanou a vše zakončíme vrstvou brambor, které přelijeme zbytkem smetany. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a brambory zapečeme dozlatova. Hotový pokrm nakrájíme ostrým nožem na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist