Brambory se salámem a sýrem

Suroviny

brambory
700 g
měkký salám (plátky)
300 g
nastrouhaný eidam
100 g
cibule
1 ks
smetana
1,5 dcl
olej
2 PL
strouhaný muškátový oříšek
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 – 4 minuty. Pak bramborové plátky slijeme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a necháme ji zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme povařené plátky brambor, opatrně promícháme a odstavíme z ohně. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Do olejem vymazané nákypové formy nebo pekáčku rozložíme asi dvoucentimetrovou vrstvu brambor a rozložíme na ni plátky salámu. Zalijeme je smetanovou směsí, přidáme další vrstvu brambor a salámu, opět zalijeme smetanou a vše zakončíme vrstvou brambor, které přelijeme zbytkem smetany. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a brambory zapečeme dozlatova. Hotový pokrm nakrájíme ostrým nožem na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist