Bramborový nákyp s parmezánem

Suroviny

vařené studené brambory
600 g
vejce
3 ks
bramborový škrob
4 PL
strouhaný parmazán
4 PL
hořčice
2 PL
mletý bílý pepř
sůl
máslo na vymazání formy

Postup přípravy:

1. Brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přidáme škrob,sůl,pepř,hořčici,žloutky a nastrouhaný parmazán a dobře promícháme.

2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do připravené směsi. Těsto přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy, kterou postavíme do pekáče naplněného vodou tak, aby sahala asi do dvou třetin výšky formy.

3. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180˚C a pečeme asi 55-60 min. Do suflé zapíchneme špejli,jestli po vytažení zůstane suchá a čistá,suflé je upečené.

4. Podáváme horké,třeba se zeleninovým salátem. Dobrou chuť přejí.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.1.2011 3:44| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist