Bramborový koláč s tuňákem a kukuřicí

Suroviny

brambory
450 g
máslo
2 PL
hladká mouka
6 PL
olej
dle potřeby
malá cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
červená paprika
1 ks
tuňák
1 konzerva
kukuřice
1 malá konzerva
mléko
150 ml
vejce
3 ks
sýr
50 g
sůl, pepř
dle chuti
citrón a zelená nať na ozdobení
dle libosti

Postup přípravy:

Těsto: 450 g brambor pokrájených na kostičky, 2 lžíce másla, 6 lžic hladké mouky, olej

Náplň: 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 1 konzerva tuňáka, 1 malá konzerva kukuřice, asi 150 ml mléka, 3 vejce, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř

V hrnci uvařte brambory, nechte vychladnout a rozmačkejte. Přidejte změklé máslo a mouku a vypracujte tvárné těsto. Kulatou formu (nejlépe průměr 20 cm) vymažte olejem a vtlačte do ní těsto. Propíchněte ho na několika místech vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 minut. Mezitím rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibulku, rozetřený česnek, na mírném ohni krátce osmažte a nechte vychladnout. Tuňáka slijte a rozeberte na kousky, kukuřici slijte a nechte okapat. Papriku nakrájejte na malé kostičky. Vše ozdobně naneste na předpečený korpus. V misce smíchejte mléko a vejce, osolte, opepřete a tuto směs vlijte na koláč. Povrch posypte strouhaným sýrem a vložte opět do trouby na 20 minut, dokud náplň neztuhne. Hotový koláč ozdobte čerstvými natěmi a plátky citrónu.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist