Bramborový eintopf s kapustou

Suroviny

brambory
600 g
kapusta
600 g
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
panenský olivový olej
1 PL
zeleninový bujón
1/4 l
kmín
1/2 ČL
sladká smetana
1 PL
petrželka
1 PL
pažitka
1 PL
bylinková sůl
1 špetka
muškátový oříšek
dle chuti
cayenský pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kapustu omyjeme; vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky, oloupanou mrkev na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme cibuli. Pak přidáme brambory, mrkev a kapustu a chvíli dusíme. Přilijeme bujón, který připravíme z kostky, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Nakonec vlijeme smetanu zamíchanou s nasekanou pažitkou a petrželkou, dochutíme bylinkovou solí, špetkou strouhaného muškátového oříšku a cayenským pepřem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist