Bramborový eintopf s kapustou

Suroviny

brambory

600 g

kapusta

600 g

mrkev

1 ks

cibule

1 ks

panenský olivový olej

1 PL

zeleninový bujón

1/4 l

kmín

1/2 ČL

sladká smetana

1 PL

petrželka

1 PL

pažitka

1 PL

bylinková sůl

1 špetka

muškátový oříšek

dle chuti

cayenský pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kapustu omyjeme; vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky, oloupanou mrkev na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme cibuli. Pak přidáme brambory, mrkev a kapustu a chvíli dusíme. Přilijeme bujón, který připravíme z kostky, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Nakonec vlijeme smetanu zamíchanou s nasekanou pažitkou a petrželkou, dochutíme bylinkovou solí, špetkou strouhaného muškátového oříšku a cayenským pepřem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist