Bramborové consommé s vajíčkem

bramborove-consomme-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

brambora
1,5 kg
mrkev
200 g
celer
200 g
petržel
200 g
kuřecí vývar
1,5 l
voda
1 l
vejce
4 ks
olivový olej
2 PL
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti
koření (majoránka, bobkový list, celý pepř, nové koření)
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory důkladně omyjeme, položíme na pekáč a asi 1 hodinu při 180 stupních pečeme. Po vychladnutí brambory rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, který můžeme použít na jiný účel v kuchyni například na halušky. Slupky vrátíme na pekáč a dopečeme asi 15 minut při 200 stupních. V hrnci zahřejeme olivový olej a na něm osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme a přidáme slupky z brambor. Přelijeme vývarem a pomalu vaříme 30 minut. Vývar osolíme a dochutíme třeným česnekem a majoránkou. Podáváme s vajíčkem „naměkko“ případně se zeleninou nebo krutony.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist