Bramborové consommé s vajíčkem

bramborove-consomme-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

brambora
1,5 kg
mrkev
200 g
celer
200 g
petržel
200 g
kuřecí vývar
1,5 l
voda
1 l
vejce
4 ks
olivový olej
2 PL
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti
koření (majoránka, bobkový list, celý pepř, nové koření)
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory důkladně omyjeme, položíme na pekáč a asi 1 hodinu při 180 stupních pečeme. Po vychladnutí brambory rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, který můžeme použít na jiný účel v kuchyni například na halušky. Slupky vrátíme na pekáč a dopečeme asi 15 minut při 200 stupních. V hrnci zahřejeme olivový olej a na něm osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme a přidáme slupky z brambor. Přelijeme vývarem a pomalu vaříme 30 minut. Vývar osolíme a dochutíme třeným česnekem a majoránkou. Podáváme s vajíčkem „naměkko“ případně se zeleninou nebo krutony.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist