Bramborová polévka

Suroviny

brambory
500 g
mrkev
1 ks
máslo
40 g
hladká mouka
1 PL
sůl
dle chuti
vegeta
dle chuti
vejce
1 ks
hrubá mouka
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme asi 3-4 minuty. Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem studené vody, přidáme vegetu, na kostky nakrájené brambory a necháme vařit. Zatím rozmícháme vejce se špetkou soli a hrubou moukou, aby vzniklo husté těstíčko.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Až jsou brambory poloměkké, haluškové těsto propasírujeme přes hrubé struhadlo do polévky. Dovaříme do změknutí brambor. Nakonec polévku dochutíme solí a ozdobíme zelenou petrželkou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2012 2:58| autor: MaRkHeTkA

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist