Bramborová polévka

Suroviny

brambory
500 g
mrkev
1 ks
máslo
40 g
hladká mouka
1 PL
sůl
dle chuti
vegeta
dle chuti
vejce
1 ks
hrubá mouka
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme asi 3-4 minuty. Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem studené vody, přidáme vegetu, na kostky nakrájené brambory a necháme vařit. Zatím rozmícháme vejce se špetkou soli a hrubou moukou, aby vzniklo husté těstíčko.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Až jsou brambory poloměkké, haluškové těsto propasírujeme přes hrubé struhadlo do polévky. Dovaříme do změknutí brambor. Nakonec polévku dochutíme solí a ozdobíme zelenou petrželkou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2012 2:58| autor: MaRkHeTkA

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist