Bramborová polévka s houbami a majoránkou

Suroviny

brambory
3 ks
mrkev
2 ks
celer
1 ks
pepř
4 kuličky
sůl
dle chuti
bujón
1 ks
kmín
dle chuti
cibule
1 ks
olej
dle potřeby
mouka
dle potřeby
voda
dle potřeby
majoránka
dle chuti
sušené hřiby
dle libosti

Postup přípravy:

Do hrnce nakrájíme na kostičky brambory, mrkev na kolečka a celer na kostičky. Zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, pepř, bujón a dáme vařit. Vaříme do měkka. Mezitím si zvlášť do kastrůlku dáme sušené hřiby, zalijeme vodou a také dáme vařit. Vaříme je po stejnou dobu co polévku, do měkka. Připravíme jíšku tak, že na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a přidáme do polévky. Necháme povařit, dosolíme a přidáme majoránku. Nakonec přidáme uvařené a scezené houby a máme hotovo.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.4.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist