Bramborová pizza se slaninou a rajčaty

Suroviny

hladká mouka
400 g
brambory uvařené ve slupce
250 g
droždí
25 g
cukr
1 ČL
mléko
6 PL
vejce
1 ks
sůl
1 špetka
tuk a strouhanka na vymazání plechu
dle potřeby
velká cibule
1 ks
anglická slanina
200 g
nastrouhaný sýr
4 PL
rajčata a papriky (nebo lečo)
dle libosti
olej nebo sádlo
dle potřeby
kečup
dle chuti
oregano
dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g brambor uvařených ve slupce, 25 g droždí, 1 lžička cukru, 6 lžic mléka, 1 vejce, tuk a strouhanka, sůl

Náplň: 1 velká cibule, 200 g anglické slaniny, olej nebo sádlo, rajčata a papriky (nebo lečo), asi 4 lžíce nastrouhaného sýra, kečup, oregano

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zpěňte ji na oleji nebo sádle, přidejte na kostičky pokrájenou uzeninu a opečte. Nechte vychladnout. Plech s vyšším okrajem vymažte a vysypte strouhankou. Rozetřete na něj těsto a nechte asi 20 minut kynout. Potom ho potřete kečupem, poklaďte kolečky rajčat a paprik (nebo okapaným lečem), na ně rozprostřete uzeninovou směs a posypte oreganem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pizzu pečte asi 45 minut. Před koncem pečení povrch posypte nastrouhaným sýrem. Podávejte teplé nebo studené.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist