Bramborová pizza se slaninou a rajčaty

Suroviny

hladká mouka

400 g

brambory uvařené ve slupce

250 g

droždí

25 g

cukr

1 ČL

mléko

6 PL

vejce

1 ks

sůl

1 špetka

tuk a strouhanka na vymazání plechu

dle potřeby

velká cibule

1 ks

anglická slanina

200 g

nastrouhaný sýr

4 PL

rajčata a papriky (nebo lečo)

dle libosti

olej nebo sádlo

dle potřeby

kečup

dle chuti

oregano

dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g brambor uvařených ve slupce, 25 g droždí, 1 lžička cukru, 6 lžic mléka, 1 vejce, tuk a strouhanka, sůl

Náplň: 1 velká cibule, 200 g anglické slaniny, olej nebo sádlo, rajčata a papriky (nebo lečo), asi 4 lžíce nastrouhaného sýra, kečup, oregano

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zpěňte ji na oleji nebo sádle, přidejte na kostičky pokrájenou uzeninu a opečte. Nechte vychladnout. Plech s vyšším okrajem vymažte a vysypte strouhankou. Rozetřete na něj těsto a nechte asi 20 minut kynout. Potom ho potřete kečupem, poklaďte kolečky rajčat a paprik (nebo okapaným lečem), na ně rozprostřete uzeninovou směs a posypte oreganem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pizzu pečte asi 45 minut. Před koncem pečení povrch posypte nastrouhaným sýrem. Podávejte teplé nebo studené.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist